Areometr - hustoměr - značkový výrobek francouzské fy ALLA. Vhodné pro měření piva, vína, cideru....
Stupnice je vybabena stupnicí Balling - jedním ze základních nástrojů pivovarského měření. To má dvě stupnice: 0-35 ° BLG (pitch na 0, 5 stupňů) a 0990 - 1160 (OG-FG). Kompletní návod s podrobnými pokyny k použití se nachází v pohodlném plastovém obalu. Základní funkce zařízení: 1 - určení koncentrace extraktu mladiny (v pivu po vaření, před kvašením - tato hodnota je uvedena na štítku průmysl. piva). 2 - druhý - kontrola stupně útlumu v kvasícím pivu. Hustoměr toto přesně určí, pokud kvašení probíhá správně. 3 - stanovení správného času k převodu odfermentovaného piva v sudu nebo láhvi. 4 - pomocí hustoměru můžete vypočítat potenciální obsah alkoholu v hotovém pivu. 5 - potencionální alkohol (% VOL) 6 - korekční tabulka F° - spec. gravity
Nezapomeňte! Měření se provádí na vzorku umístěném ve sklenici piva nebo odměrném válci. Doporučujeme dokoupit odměrný válec min. 150 ml
|