Safale F-2 20g/5ks !!AKCE!! - Mr. Sládek s.r.o.
Tiske-mail
Natural Sensation CHERRY 20gSladový výtažek BEZLEPKOVÝ DE tekutý 1,5kg

Safale F-2 20g/5ks  !!AKCE!!
Zobrazit v plné velikosti


Safale F-2 20g/5ks !!AKCE!!

Cena: Kč 575
Kč 475
Ušetříte: Kč 100

Zeptejte se na tento produkt

Balíček pěti kusů.

Safbrew F-2 byly vyvinuty speciálně k refermentaci v již hotovém pivu.


Složení: Kvasinky (Saccharomyces cerevisiae), rehydratační činidlo (emulgátor)
E491

Safbrew F-2 jsou k použití speciálně pro refermentaci prováděnou v láhvích a sudech (keg). Tyto kvasinky asimilují nevelké množství maltotriózy, ale asimilují takové základní sacharidy, jako je glukóza, fruktóza, sacharóza, maltóza. Vyznačují se aromatem, které je pro refermentované pivo neutrální, tzn. nemění základní aroma piva a zachovávají jeho charakter.
Safbrew F-2 je odolný vůči vysokému obsahu alkoholu (>10% v/v) a umožňuje dosáhnout všech parametrů předpokládaných při refermentaci :
-“konzervace” piva skrze zachytávání kyslíku
- přispívání k dozrávání a “zakulacování” pivního aromatu
- nasycení
- dobře přilínají ke dnu láhve nebo sudu (kegu) a formují “lehké” zakalení během opětovného zamíchání

Teplota fermentace: 15-25°C (59-77°F)

Návod na dávkování: 35g/hl

Návod na rehydrataci
Safbrew F-2 by neměl být rehydratován přímo v pivu.
Nasypte na povrch sterilní vody v množství 10x větším než hmotnost kvasinek. Teplota vody by měla být 27°C ± 3°C (80°F ± 6°F).
Nechte 15 - 30 minut působit. Jemně zamíchejte.

Použití
Přidejte 5 až 10 gramů cukru na litr piva (pro dosažení nasycení 2.5 až 5.0 g/l CO2).
Přidejte do „doslazeného” piva rehydratované kvasinky v teplotě fermentace (20-25°C).
Nasycení oxidem uhličitým bude dosaženo v průběhu 1 až 2 týdnů v teplotě 20-25°C*
Ve finální fázi refermentace by pivo mělo být ochlazeno a uchováno na 2 až 3 týdny za účelem dosažení finálního aromatu piva.
* nasycení CO2 v teplotě 15°C může trvat 2 týdny

Typová analýza
% sušina: 94.0 – 96.5

exp: 05.2020