Výživa pro vykvašení ovocných moštů a medoviny s vitamínem B1/10g
Pro všechny druhy vína, Ciderů a Medoviny - obsahuje sloučeniny dusíku a fosforu potřebné pro růst vinařských kvasinek
• Obohacený o vitamín B1 - stimuluje růst kvasinek a je silným aktivátorem fermentace
• Zajišťuje správný průběh kvašení - bez dopadu na chuť a aroma nebo na lidské zdraví
• Efektivní balení - 10g sáček vystačí na celých 25L várky
• Snadné použití - stačí rozpustit příslušnou porci živiny ve sklenici vody, přidat do várky a zamíchat!
Živiny pro vinařské kvasinky jsou produktem, který je nepostradatelný při domácí výrobě ovocných, hroznových a obilných vín. K normálnímu růstu potřebují vinařské kvasinky kromě zdroje cukru také sloučeniny dusíku a fosforu, kterých je v ovoci našeho klimatického pásma vzácné, a vitamíny, především ty patřící do skupiny B. Díky použití Živin s vitamínem B1 dosáhneme správného namnožení kvasinek, rychlého nastartování kvašení a úplného prokvašení cukru obsaženého v ovoci a přidaného během procesu výroby vína. Vitamin B1 stimuluje růst kvasinek a je silným aktivátorem fermentace, což znamená, že zajišťuje její rychlejší start. Látky obsažené v živinách jsou kvasinkami plně spotřebovány při svém množení a při fermentaci, a proto nemají žádný vliv na chuť a aroma vína. Balení 10 g vystačí na celých 25 l várky! Živiny se doporučuje používat v poměru 1 g na 1,5-2,5 l šarže. Živiny se velmi snadno používají – nepřidávejte je však přímo do kvasinkové inokulace.
Jak používat:
Používejte v následujícím poměru: 1 g živin na 1,5-2,5 l moštu. Obsah sáčku vystačí na 15-25 litrů várky vína. Doporučené množství živin je nutné dávkovat ve třech stejných dávkách: 1. - před naočkováním kvasinkami, 2. - po 2-3 dnech kvašení, 3. - po cca 10 dnech, jakmile klesne hodnota °Blg moštu až na 8-12. Každou porci živin rozpusťte v asi 100 ml moštu, nalijte do fermentační nádoby a zamíchejte.
Nepřidávejte živiny přímo do kvasinkové inokulace.
Složení: hydrogenfosforečnan amonný (V) (DAP), vitamín B1 (thiamin hydrochlorid)
|