Odrůda s příjemným chmelovým aroma a vyšší vyváženou hořkostí. Pozdní odrůda s vysokým výnosem. Podařilo se nám sehnat "pár" kilo Premiantu sklizně 2021 s 10,18 α hořkostí
Aplikace:Odrůda
Premiant je kříženec hybridního typu. Pivovarsky srovnatelná např. s
odrůdou Perle. Pro vyšší obsah alfa hořkých kyselin a neutrální aroma je
pivovarskou veřejností řazen do skupiny chmelů dvojího použití. Aroma
není tak silné jako u ostatních žateckých odrůd. Užitím této odrůdy při
chmelení piva se dosahuje neutrální hořkosti. Nezanechává nepříjemnou
ulpívající hořkost v ústech po napití piva. Pro tuto vlastnost je velice
oblíbená. Veškeré pryskyřice | Veškeré pryskyřice | 19-25 % w. | | α-hořké kyseliny | 7-9 % w. | | ß-hořké kyseliny | 3,5-5,5 % w. | | Kohumulon | 23-30 % w. | | Kolupulon | 44-50 % w. | Chmelové silice | Váha silic | 1,0-2,0 g/100 g | | Myrcen | 30-40 % rel. | | 2-undecanone | 1,0-1,5 % rel. | | 4-decenoid acid ME | 1,0-2,0 % rel. | | Karyofylen | 9-13 % rel. | | Humulen | 25-40 % rel. | | Farnesen | 1-3 % rel. | | Selinen | 1-2 % rel. | Chmelové polyfenoly | Veškeré polyfenoly | 4,0-5,0 %w/w | | Xanthohumol | 0,3- 0,5 %w/w |
|