ŽPČ 100g/ SAAZ skl. 2024 2,79% α
Tradiční jemný aromatický chmel, zaručující excelentní chuť a vůni piva. Světově proslulý standard kvality chmele.
Aplikace:
Ve formě lisovaného chmele nebo granulí se používá především pro finální chmelení piva (20 - 5 minut před koncem chmelovaru). Žatecký chmel dodává pivu příjemnou a vyrovnanou chuť a vůni. Je velmi bohatý na polyfenoly. Vyrovnaný poměr alfa a beta hořkých látek způsobuje spolu s jedinečným obsahem chmelových silic nenapodobitelný charakter chuti piva. Žatecký chmel je používán jako prostředek formující konečnou vyváženou chuť vyráběných piv.
Veškeré pryskyřice 13-20 % w.
α-hořké kyseliny 2,5-4,0 % w.
ß-hořké kyseliny 4-6 % w.
Kohumulon 23-26 % w.
Kolupulon 39-43 % w.
Chmelové silice Váha silic 0,4-0,8 g/100 g
Myrcen 25-40 % rel.
2-undecanone 1,0-1,5 % rel.
4-decenoid acid ME 1,0-2,0 % rel.
Karyofylen 6-9 % rel.
Humulen 15-30 % rel.
Farnesen 14-20 % rel.
Selinen 0,5-1,5 % rel.
Chmelové polyfenoly
Veškeré polyfenoly 5,5 - 7,0 %w/w
Xanthohumol 0,3 - 0,5 %w/w
|