Hallertauer Tradition je další vynález Hull Hop Research Institute v Německu.Je velmi tolerantní vůči chorobám a plísním. Představen byl v roce 1991.Tato odrůda se skládá z 47% Hallertau Mittelfruh, 15% Saazer a Hallertauer Gold. Tato kombinace pomáhá nastavit precedens pro profil tohoto chmele, který je někdy nazýván prostě tradiční. Hallertauer Tradition se podobá Hallertau Mittelfruh v mnoha ohledech. Má mírně vyšší alfa kyseliny od 4,6% - 7,0%, takže je dobrá aromatická odrůda. Tradition má relativně nízký humulon ale dostatek humulene oleje,který přispívá k zemitému a travnatému aroma a také dominují sladké tóny nektarin a rozinek. Humulene sám rychle degraduje v teplo,takže se zachovává zemitý charakter Hallertauer tradiční.. Takže je doporučován k druhému chmelení či dry hoppingu. Jak již bylo zmíněno, Hallertauer Tradition byl vypěstován pro svou odolnost vůči běžným chorobám v této oblasti, včetně Verticillium Wilt, plísňí a padlí, s úspěchem. Je to jeden z nejoblíbenějších chmelů v oblasti Hallertau a používá se ke chmelení ležáků a německých Pilsners a Hefeweizens.
Alfa kyseliny: 5,4% Beta kyseliny: 4,5% Cohumulone: 40-55% alfa kyselin Celkové silice: 0,8-1,5 ml/ 100 gr. Aroma: květinové a mírně kořeněné Myrcene: 20-25% celkových silic Caryophyllene: 10-15% celkových silic Humulene: 30-40% celkových silic Farnesene: 0% celkových silic EBC : 7,5 KW Mebak
|