Společně s přidaným koriandrem a sušenou pomerančovou kůrou z Curaçaa
tvoří sladce nakyslou a současně kořeněnou a hořkou chuť piva Witbier -
francouzsky Biere Blanché. Tento druh piva není filtrován a k
dokvašování dochází v sudech a lahvích.
Použití - cca. 30g na 20L piva.
Curaçao (nezaměňovat s hořkým pomerančem). To je zcela jiný druh.
Cizokrajné plody podobné pomerančům; jejich kůra je tmavě zelená, chuť dává nahořklou.
V likérnictví je poměrně málo známá, ačkoliv je důležitou složkou
některých hořkých likérů. Likér Curacao je však zřídka vyráběn z těchto
plodů, nebo z jejich silice.
Obvykle je curacaová kůra zastoupena pomerančovou, v kombinaci s citrónovou, doplněny pak řadou aromatických látek.
|