Pomerančová kůra sušená, HOŘKÁ, krájená 50gMikropivovar "DUNKLES WEIZEN" + DÁREK

Pomerančová kůra sušená, HOŘKÁ, krájená  100g
Zobrazit v plné velikosti


Pomerančová kůra sušená, HOŘKÁ, krájená 100g

Cena: Kč 60

Zeptejte se na tento produkt

Pomerančová kůra HOŘKÁ sušená

Nezaměňovat s Curaçao. Je to zcela jiný produkt!!

Botanický název
 (Citrus aurantium L. ssp. Aurantium

Nepostradatelná při vaření některých piv pšeničného typu - např. Hoegaarden.

Popis a použití.
Sušená chemicky neupravená pomerančová kůra. Velmi aromatická droga vhodná do čajových směsí a jako koření v kuchyně nebo na nakládaní masa. Hojně se dnes používá k izolaci synefrinu. Jedná se o alkaloid, který selektivně stimuluje tukovou tkáň k produkci energie cestou jejího odbourávání. Vzhledem ke zmíněné selektivitě je tak dnes synefrin jednou z nejoblíbenějších látek určených k hubnutí.

Tato bylina je známa také pod názvy citroník pomerančový, pomeranče, neroli nebo petitgrain.

Kůra se užívá vnitřně formou odvaru.
Odvar – jedná se o nejčastěji používaný způsob pro kořeny, plody, kůry. Je to vodný výluh získaný za varu. Droga se přelije studenou vodou a v přikryté nádobě se přivede k varu. Poté se vaří 10-15 minut. Po odstavení se nechá ještě 10-15 minut vyluhovat. Pak se scedí a podává. V některých případech je nutné dobu varu prodloužit až na půl hodiny, např. u ovesné slámy i dubové kůry.

1 polévková lžíce se vaří s 1l vody po dobu 5-15min. a pak se nechá 10-15min. vyluhovat. Odvar se připravuje se vždy čerstvý, bezprostředně před použitím.


Dostupnost

Dodáváme během:

2-3d.gif