Vaří se jako zlaté ale, dozrává jako ležák. Výtečně uhasí žízeň, je podobné plzeňskému, naleznete však v něm zakulacenost a suchost svrchně kvašených piv. Chmelová hořkost je umocněna německými chmely Hallertau, která je mírně sražena přídavkem pšenice. Kölsch je místní dialekt pivní kultury Kolína nad Rýnem. Dialekt i filozofie. Patří k uvolněnému životnímu stylu-pokrčení ramen které provází oblíbené úsloví "Hattenoch immer jot jejange" ("Nakonec se dá vše zase do pořádku"). Pivo se servíruje v úzkých sklenicích, kterým se říká STAGNE.
- Sada na 20L piva - 14° Epm, 6,2% alk. min.
- Svrchní kvašení.
- Doporučená teplota kvašení: 18 - 20°C
- Podáváme při 8°C.
- Složení: ječmenný a pšeničný slad, voda, granulovaný chmel, kvasnice.
- Výrobek obsahuje lepek.
|