Sladový výtažek světlý český tekutý kanditní -kanditní sladový výtažek nechmelený, nepasterizovaný. Vyroben z českých světlých kvalitních sladů. Doporučuje se k přípravě světlých ležáků, piv typu Pils. Doporučujeme k surogaci průmyslových mladinových koncentrátů. Oproti tzv. maltózám radikálně vylepší chuť a tělo výsledného piva. Můžete vyzkoušet i jako doplněk pro domácí pečení. Výrobek musí
být skladován při teplotě od 2°C do max. 18°C, v suchu - max. relat. vlhkosti do 60%, bez působení
přímého slunečního záření a cizích pachů. Pokud
výtažek není po otevření balení spotřebován okamžitě, je nutné jej skladovat v
chladničce (1 - 5°C) a k opakovanému odebírání výtažku použít vždy čistou a suchou naběračku.
Vaření piva probíhá obdobně jako ze sladu s tím, že připravíte sladinu a začínáte chmelovarem. Z jedné dózy 1,7kg uvaříte:
Požadovaná stupňovitost
|
celkový
objem přidané vody
|
10°, min.
2,8 % alkoholu
|
11 litrů
|
11°, min.
3,0 % alkoholu
|
10 litrů
|
12°, min.
4,2 % alkoholu
|
9 litrů
|
Nutno přikoupit kvasnice a chmel. Návod přiložen.
Další použití: přírodní sladidlo bez jakýchkoliv konzervantů. Stále více vyhledávaným sladidlem v makrobiotické kuchyni.
Tyto sladové výtažky se mohou pochlubit bohatým obsahem niacinu (vitamín B3). Niacin je jedním z mála vitamínů, který je relativně stabilní a odolává i vaření. Je nutný pro tvorbu sexuálních hormonů estrogenu, progesteronu, testosteronu a dalších. Snižuje v těle hladinu cholesterolu, udržuje dobrou funkci trávicího ústrojí, pomáhá předcházet migréně, snižuje vysoký krevní tlak a stimuluje krevní oběh. Přírodní sladidlo bez jakýchkoliv konzervačních přípravků. Je vyhledávaným sladidlem v makrobiotické kuchyni.Váha 1,7 kg Obsah sušiny: 80-82% Vyrobeno v ČR pro Mr. Sládek s.r.o.
vlastnost / výtažek | tekutý kanditní |
| pH |
5 - 5,8 |
|
Obsah sušiny |
80 - 82 % |
|
Obsah bílkovin ve 100 g |
4 -7 g |
|
Obsah sacharidů ve 100 g min. |
72 - 77 g |
|
Obsah maltózy ve 100 g sušiny min. |
50 - 56 g |
|
Obsah glukózy ve 100 g min. |
8 - 10 g |
|
Obsah minerálních látek ve 100 g |
1 - 1,2 g |
|
Energetická hodnota ve 100 g |
1350 kJ |
|
Diastatická mohutnost u kanditu |
270 - 290 jednotek Wk |
|
Diastatická mohutnost u pekařského min. |
3300 - 3400 jednotek Wk |
|
|