Slad karamelový tmavý /Caramunich Type II
Dává pivu měděnou barvu, příznivě působí na stabilitu piva, předává pivu měděnou barvu a jemné sladové aroma.
Používá se k výrobě polotmavých a tmavých piv-českých ležáků, německých a anglických-Ale, Alt, Amber, Bock, Brown, Scottish, ...
Charakteristika: slad vyráběný procesem
adaptovaného sladování a kontrolovaného pražení
při vyšších teplotách s cílem dosáhnout požadovanou
chuť a barvu.
Působnost v pivu: vnáší do piva nasládlou příchuť,
delikátní sladové aroma a dodává tak pivu příjemnou
chuť, zlepšuje plnost a stabilitu piva, zvýrazňuje
barvu piva - dodává jí měděný nádech, zlepšuje
stabilitu a konzistenci pěny, aniž by ji zbarvil.
Vyrobeno: Weyermann DE
Vlastnosti:
- Barva : 90 - 130 EBC
- Vlhkost 4.3 %
- Extrakt v sušině : min. 80,3%
|