Kmen K-97 vyšlechtěn v Německu. Používá se pro kvašení piv svrchí fermentace, kde se požaduje neutrální chuť a nízká úroveň
esterů. Vhodné pro německé svrchní styly, svrchně kvašené ležáky, Kolsch, Ale, belgické styly, Saison, weisbier, witbier...
Sedimentace: vysoká, vytvářejí silnou pěnu. produkují lehce květinové vyvážené ovocné aroma.
Rozsah kvasných teplot 12-25°C
Doporučené dávkování 11,5g na 20l mladiny
Doporučená teplota fermentace: 15-20°C.
Rehydratace: desetinásobek vody při teplotě 27°C ± 3°C (80 ° F ± 6 ° F)/15-25L mladiny.
Skladování:
- Baleno v ochranné atmosféře.
- Skladujte na suchém a chladném místě pod 10°C.
- Otevřená balení se musí skladovat při teplotě do 4°C a spotřebovat do 7 dnů.
Výrobce: Fermentis, Francie.
|