Rady
Tisk Email

3.1.2016

Jak správně vybrat PPL ParcelShop


Vyberte si na mapce vlevo Váš nejbližší ParcelShop.

Jak funguje doručení do PPL ParcelShopu?/

  • příjemce si v nákupním košíku zvolí doručení  na pobočku PPL ParcelShop
  • řidič na základě objednávky doručí zásilku do vybraného PPL ParcelShopu
  • příjemce okamžitě obdrží informativní SMS a email o uložení zásilky
  • zásilku si vyzvedne v otvíracích hodinách PPL ParcelShopu, zpravidla i o víkendu
  • PPL ParcelShopy neustále rozšiřujeme

Proč příjemcům nabídnout možnost doručení do PPL ParcelShopu?

  • Příjemce se při doručení nemusí vázat na určitý čas dodání
  • Vyzvednutí zásilky je možné dle otevírací doby PPL ParcelShopů
  • Jednotlivé provozovny mají stabilní pozici na trhu a jejich síť stále rozšiřujeme
 
Archivace piva Tisk Email

 

Piva určená k archivaci se ukládají do sklepa, kde dlouhodobě zrají a zdokonalují svůj chuťový charakter. Tyto vrcholné ukázky sládkova umění mají mnohem více společného s portským vínem nebo špičkovými koňaky než s často nemastnými neslanými pivy určenými pro běžnou konzumaci.
Podle Johna Keelinga, vrchního sládka pivovaru Fuller´s v Londýně by mělo jít o tak silné pivo, aby vydrželo 5 - 10 let. Piva,která se nechávají doladit působením času, se podávají k delikátním jídlům v "napoleonkách". Aby se tyto nápoje ochránily před negativním působením kyslíku, světla a baktérií,měly by mít vyšší obsah alkoholu a více chmelená. Chmel zde působí jako konzervační látka. Když se tyto moky pijí ještě zamlada, chmelová hořkost často svírá ústa, postupem času se ale tato intenzita vytrácí. Pivům tmavých značek, ležákům i ejlům a jejich imperiálním variantám stárnutí vysloveně prospívá.

Celý článek...
 
Svrchní a spodní kvašení Tisk Email

Svrchní kvašení.

Styl zahrnující všechna svrchně kvašená piva, obvykle pomocí kvasinek rodu Saccharomyces pastorianus. Jde například o piva typu Ale nebo pšeničná piva.

Svrchně kvašená piva obvykle kvasí při teplotách kolem 15-20 °C, někdy však i vyšších. Ve většině případů vytváření na povrchu kvasícího piva pěnu způsobenou stoupajícím CO2 spolu s kvasnicemi. Od toho se tato piva nazývají svrchně kvašená. Doba kvašení těchto piv se obvykle pohybuje kolem tří týdnů, v některých případech však mohou kvasit i několik měsíců.

(Zdroj: překlad článku „Top-fermenting“ z Wikipedie)

 

Celý článek...
 
Cizí chutě a vůně v pivu a jak jim předcházet I.II.III. Tisk Email


Načepoval(a) Redakce 3. 3. 2012 z pípy Pivní škola
V následující sérii tří článků bychom vám chtěli popsat cizí chutě, které se mohou nacházet v pivu a které mohou vzniknout během vaření a také si řekneme, jak se při vaření těmto chutím a vůním vyhnout. Článek zveřejnil server MoreBeer.com, od kterého jsem dostali laskavé svolení článek přeložit a publikovat na našem webu. Přejeme příjemné čtení a žádné takové probémy při vašich domovarnických pokusech

Acetaldehydová
Chuť/vůně: Zelená jablka, shnilá jablka, čerstvě nakrájená dýně, ocet.

 

Celý článek...
 
Vlastnosti nadkvasného piva Tisk Email

 

Tento dokument pochází z roku 1934.
Nadkvasné pivo, jinak nazývané pivem na svrchní kvasnice, je sice obyčejné pivo, ale vařené spíše infuzí než dekokcí a rychle zkvašené alkoholickým kvašením, které nastává přidáním svrchních kvasnic výhradně při teplotě 15 až 25° C.
Dokvašování je krátké a děje se při teplotě 15 až 8° C. Nadkvasné pivo je silněji prokvašené než podkvasné pivo, které se nyní u nás vaří.
Nadkvasné pivo se chutí přibližuje k moštu, cidru a burčáku, nebo i k mokům vyrobeným z nakládaného ovoce.
Nadkvasné pivo se vaří v severní Francii, Anglii, Belgii a v severním Německu, nikoliv u nás. (Jsme v roce 1934)!
V severní Americe bývalo k vystírce při infuzi přidáváno asi 30 % nesladovaných surovin, rýže a kukuřice.

Celý článek...
 
Tabulka surogace průmyslově vyráběných mladinových koncentrátů Tisk Email

 

Zpracoval : Mr.Sládek s.r.o.

 

Konc/kg Litry vody Malt./kg Alk. % Ofg
1,5 23 1 3,8 1008
1,5 20 1 4,6 1010
1,5 17 1 5,1 1010
1,5 15 1,075 6,5 1010
1,5 12 0,83 6 1010
1,5 12 0,5 5,5 1010
1,5 12 0 4,6 1010
1,5 9 0,5 8 1010
1,5 7 0 8 1020
1,7 23 1 4,2 1006
1,8 23 1 4,5 1008
1,8 20 1 4,9 1004-6
1,8 17 1 6 1006-8
1,8 13 0,7 7,5 1006-8
1,8 7 0 8,5 1006-8
3 23 0 4,2-4,5 1010-14
3 23 1 6 1014
3,6 23 0 4,5 1014
3,6 23 1 7,5 1014

Budete li chtít zvýšit % alkoholu v mladině ať už u vaření z extraktu nebo ze

základních surovin, poradíme níže. Určitě zavrhněte cukr neboť tento je plně zkvasitelný,

chemicky upravený a nepovede k žádnému vylepšení.

Použijte sladový výtažek, který obsahuje až 20% nezkvasitelných cukrů. Chceme li

zvýšit % alkoholu o jedno procento, je třeba použít 11g maltózy na 1 litr. Tedy, pokud budete

20 litrů mladiny vylepšit z 10 na 13% extraktu v původní mladině,budete potřebovat 11x3x20=660g

maltózy.Kanditní výtažek má cca.80%,takže použité množství bude 825g na 20 litrů.