Německý Hallertauer Magnum je příkladem pro zbytek světa,že chmelová vůně
není všechno. Chmelařský Výzkumný ústav Hull v Německu vyprodukoval
tuto odrůdu, která se stala druhou nejvíce používanou alfa odrůdou v regionu. Hallertaur Magnum se běžně používá jako základ hořké chuti chmele v mnoha receptech. Má neznatelné aroma. Vyznačuje se vysokou alfa hořkostí . Používá se v široké škále pivních stylů a těší se oblibě po celém světě.
Alfa kyseliny: 12,3% Beta kyseliny: 4,0-6,0% Cohumulone: 32-38 % alfa kyselin Celkové silice: 1,6-2,5 ml/ 100 gr Myrcene: 30-50 % celkových silic Caryophyllene: 7-12 % celkových silic Humulene: 30-45 % celkových silic Farnesene: <1 % celkových silic EBC : 7,5 KW Mebak
|