Areometr - hustoměr - cukroměr - profesionální značkový výrobek francouzské fy ALLA
Slouží k měření koncentrace cukru a alkoholu v mladině. Možno měřit i víno dezertní , stolní a mošty, cidery, medoviny apod... Tři stupnice: SP.GR. - % vol - BRIX / BALLING Stupnice
je vybabena stupnicí Balling - jedním ze základních nástrojů
pivovarského měření. To má dvě stupnice: 0-35 ° BLG (pitch na 0, 5
stupňů) a 0990 - 1160 (OG-FG) + %alc. Kompletní návod s podrobnými pokyny k
použití se nachází v pohodlném plastovém obalu. Základní funkce
zařízení: 1 - určení koncentrace extraktu mladiny (v pivu po vaření, před kvašením - tato hodnota je uvedena na štítku průmysl. piva). 2 - druhý - kontrola stupně útlumu v kvasícím pivu. Hustoměr toto přesně určí, pokud kvašení probíhá správně. 3 - stanovení správného času k převodu odfermentovaného piva v sudu nebo láhvi. 4 - pomocí hustoměru můžete vypočítat potenciální obsah alkoholu v hotovém pivu. 5 - výpočet potencionálního alkoholu (% VOL) !!!!!!
6 - korekční tabulka F° - spec. gravity 7- návod
Doporučená teplota měření při + - 20°C Areometr je kalibrován na teploty 60oF kolem 15,56oC, odečet horního menisku!!
Ilustrační foto. Nezapomeňte! Měření se provádí na vzorku umístěném ve sklenici piva nebo odměrném válci. Doporučujeme dokoupit odměrný válec min. 150 - 200 ml
|