Areometr - hustoměr - značkový výrobek francouzské fy ALLA
Slouží k měření koncentrace cukru a alkoholu v mladině. Možno měřit i víno dezertní , stolní a mošty, cidery, medoviny apod...
Tři stupnice: SP.GR. - % vol - BRIX/BALLING Stupnice
je vybabena stupnicí Balling - jedním ze základních nástrojů
pivovarského měření. To má dvě stupnice: 0-35 ° BLG (pitch na 0, 5
stupňů) a 0990 - 1160 (OG-FG) + %alc. Kompletní návod s podrobnými pokyny k
použití se nachází v pohodlném plastovém obalu. Základní funkce
zařízení: 1 - určení koncentrace extraktu mladiny (v pivu po vaření, před kvašením - tato hodnota je uvedena na štítku průmysl. piva). 2 - druhý - kontrola stupně útlumu v kvasícím pivu. Hustoměr toto přesně určí, pokud kvašení probíhá správně. 3 - stanovení správného času k převodu odfermentovaného piva v sudu nebo láhvi. 4 - pomocí hustoměru můžete vypočítat potenciální obsah alkoholu v hotovém pivu. 5 - výpočet potencionálního alkoholu (% VOL) !!!!!!
6 - korekční tabulka F° - spec. gravity 7- návod
Doporučená teplota měření při + - 20°C Ilustrační foto. Nezapomeňte! Měření se provádí na vzorku umístěném ve sklenici piva nebo odměrném válci. Doporučujeme dokoupit odměrný válec min. 150 ml
|