Rauch Pitlullator 38Arabica Porter 21

Wotan Altbier 21
Zobrazit v plné velikosti


Wotan Altbier 21

Cena: Kč 250

Zeptejte se na tento produkt

Wotan Altbier 21

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Altbier patří do rodiny svrchně kvašených piv. Kvasí však při výrazně nižší teplotě, než jiná

svrchní piva a to mnohem pomaleji.

Dokvašování probíhá také při nižších teplotách.

Altbier je v překladu – Staré pivo. Typická měděná barva, chuť po ležáku.

Proč Altbier? Tento styl je datován k okolí Düsseldorfu, který osídlili již neandrtálci. Ti sice vařit

pivo ještě neuměli, zato však jejich nástupci – germánské a keltské kmeny ano.

Takže je velice pravděpodobné, že tento typ piva byl vařen již před 3 000 léty, což z Altbieru

dělá nejdéle nepřetržitě vařené pivo historie..

Proč Wotan Altbier?

Pivo je oslavou boha války Wotana, který stál v čele germánského panteonu Tiwaz.

Wotan byl  znám jako válečný a zuřivý bůh.

Proto jsem původní recepturu upravil do silnějšího stylu, než se vaří v Severním Porýní –

Vestfálsku.

Inspiroval mne Altbier bavorského pivovaru Giesinger a tak vzniknul Wotan Altbier.

Jelikož je silnější ve všech směrech než klasický Altbier, je ten náš zařazen do skupiny piv tzv.

DOPPELSTICKE.

Pivo je zajímavé složením, jsou použity pouze suroviny z bavorska. Pivo je velmi silné, bohatě

chmelené pouze chmely z Hallertaurské oblasti. Má nižší říz, tóny karamelové, pražené,

s lehkou nakyslostí a jemným kouřovým aroma.

Tímto pivem upřímně děkuji všem kamarádům, bavorským sládkům, za to, co mne naučili. Pivo

dokvašuje a zraje ve starých láhvích, které jsem si kdysi přivezl z Bavor. Sklo velmi tmavé,

 uzávěr keramický.


Dostupnost

Dodáváme během:

2-3d.gif