Wotan Altbier 21
Normal
0
21
false
false
false
CS
X-NONE
X-NONE
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Normální tabulka";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:8.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:107%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:"Calibri",sans-serif;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:"Times New Roman";
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}
Altbier patří do rodiny svrchně
kvašených piv. Kvasí však při výrazně nižší teplotě, než jiná
svrchní piva a to mnohem pomaleji.
Dokvašování probíhá také při
nižších teplotách.
Altbier je v překladu – Staré
pivo. Typická měděná barva, chuť po ležáku.
Proč Altbier? Tento styl je
datován k okolí Düsseldorfu, který
osídlili již neandrtálci. Ti sice vařit
pivo ještě neuměli, zato však jejich nástupci – germánské
a keltské kmeny ano.
Takže je velice pravděpodobné, že tento typ piva byl vařen
již před 3 000 léty, což z Altbieru
dělá nejdéle nepřetržitě
vařené pivo historie..
Proč Wotan Altbier?
Pivo je oslavou boha války
Wotana, který stál v čele germánského panteonu Tiwaz.
Wotan byl znám jako válečný a zuřivý bůh.
Proto jsem původní recepturu
upravil do silnějšího stylu, než se vaří v Severním Porýní –
Vestfálsku.
Inspiroval mne Altbier
bavorského pivovaru Giesinger a tak vzniknul Wotan Altbier.
Jelikož je silnější ve všech
směrech než klasický Altbier, je ten náš zařazen do skupiny piv tzv.
DOPPELSTICKE.
Pivo je zajímavé složením, jsou
použity pouze suroviny z bavorska. Pivo je velmi silné, bohatě
chmelené pouze chmely z
Hallertaurské oblasti. Má nižší říz, tóny karamelové, pražené,
s lehkou nakyslostí a
jemným kouřovým aroma.
Tímto pivem upřímně děkuji
všem kamarádům, bavorským sládkům, za to, co mne naučili. Pivo
dokvašuje a zraje ve starých láhvích,
které jsem si kdysi přivezl z Bavor. Sklo velmi tmavé,
uzávěr keramický.
|